תורשה היא גורם משמעותי, שיכול להשפיע על המקרה.

 

א. יש לברר את מצב ההורים ברגע הכניסה להריון: מעבר לגנטיקה הפיסית, המצב הנפשי והגופני שלההורים לפני ובזמן הזיווג יכול להשפיע על המקרה. אם לדוגמה האב נמצא במצב של כעס מודחק, התמרמרות, תחושת בגידה. התינוק יכול להוולד עם נקודת תורפה של רמדי כזו- למשל Stap. המצב יועבר דרך הזרע היות והזיווג הוא גם רוחני (האב נותן את הלובן, מוח וכו – קבלה). וזה יסביר מדוע הוא רגיש כ"כ לעלבונות. יש נשים שיודעות בדיוק מתיניכנסו להריון ואז ניתן לשחזר את מצבן הנשפי והרוחני רגשי באותו יום. אם מקבלים תשובה ברורה – זהו מידע שווה.

ב.מידע על הריון האם: חשוב – במיוחד המידע השונה מההריונות האחרים. הקומון הם ההריונות הקודמים, והריון זה הוא הפקיוליר. גם ההסטוריה של הריוינות קודמים יכולה להשפיע על מצב הרוח בהריון הבא: למשל מישהי שבהריון ראשון נכנסה לשמירת הריון מחודש שישי, והיות ועבדה במקום חדש, חוש האחריות – הלא מודע שלה.- גרם לכך שלא נכנסה להריון, ורק NUX-V שחרר את החסימה.כל מה שקרה משמעותית בזמן ההריון של האם הוא הסיפור של הילד! כל מה שהאם עברה- ומעט פחות – מה שהשפיע על האב – משמעותי.

ג.מיאזמות: האבחון המיאזמתי של ההורים יכול לעזור: הסיפור של האב יכול פיסית להשפיע: אם האב היה במצב Medקלאסי עם בעיות בדרכי השתן יכול לתת רמז על מצב המיאזמתי של הילד.

ד.סוג ההפריה: האם היה ספונטני, האם היה טבעי, אם לא האם נעשה בעקבות טיפול הורמונלי: ילדים כאלו, או כאלו שנולדו מהפריה מלאכותית – הם שונים מהרגיל.לפעמים עצם המידע חשוב, ולפעמים חשוב לברר כיצד השפיע הטיפול על האם.

ה.כמה ההריון היה רצוי?
1. האם היה רצוי ומתוכנן- אידאלי
2. לא מתוכנן אבל רצוי – לא תכננו את ההריון אך שמחו בו, טוב אך לא ממש.
ו.3.הריון לא מתוכנן ולא רצוי יצור בעיות, לצורך דיוננו העובר מרגיש לא רצוי, מגיע לעולם עם רגש של לא רצוי.
4. כשאין רצון בכלל ללדתילדים – מראש, ונכנסו להריון, עם גלולות, עם ההתקן וכו. חשוב לברר את הסיבה לחשש, האם פוחדת להתרחב, חוששת למראה וכו.
5. ממש עונש . כשיש רצון להפסיק את ההיריון ומתחילים לברר, וההריון נשאר כי לא יכלה כלכלית להפסיק.
6. הגרוע ביותר כשכבר ניסו להפיל: קפצו, שתו משהו, אפילו ביקשו מההומאופט רמדי שתפסיק את ההריון.

דברים שרוצים לדעת במהלך ההריון

א.מצב האם כאשר נודע לה שהיא בהריון (וגם מצב האב), איך הגבת (למשל תאמר בהתחלה הייתה בשוק, אפילו שבהמשך שמחה, יש לכך משמעות)

ב.טיפולים שהאם עברה בהריון. הורמונים, אנטיביוטיקה, ניתוח (יש נשים שעוברות כריתה של מיומה, אפנדיציט, כיס מרה וכו – ניתוחים שכרוכים בהרדמה וכו, דילול הריון – בהריון מרובה עוברים – לאחר טיפולי פוריות – וכו) אילו תרופות, ניתוחים ופרוצדורות עברה האם. חשוב להכיר פרוצדורות אלו גם מבחינה קלינית.

ג.מחלות שהאם עברה בהריון – גם אם לא קיבלה טיפול תרופתי, כולל סימפטומים מיוחדים של האם – חשובים. למשל תשוקה עזה לתפוזים.

ד.נזקים וטראומות חיצוניים במהלך ההריון- החל בתאונות והמשך דרך פיגועים. לפעמים מבינים את כל סיפור הילד עם כל מה שהאם הרגישה סביב התאונה. אפילו כאשר האם עברה צילום רנטגן בשלב מוקדם של ההריון – הבהלה של האם סביב זה,

ה.תגובה לבדיקות ומעקב: אולטרא סאונד, חלבון עוברי, מי שפיר, סקירת מערכות : במיוחד השפעות של תוצאות false positiveשגורמות לחרדה גדולה. הטראומה דרך הבדיקות הופכת להיות אחד הדברים המשמעותיים בסיפור הילד. צריך לשאול ישירות – האם הייתה בעיה באחת הבדיקות.

ו.אירועים משמעותיים שהשפיעו על מצבה הנפשי של האם: פיטורין, נטישה, אבדן, חרדה, דאגה ודיכאון – וכמובן בהלה. למשל מקרה של ילד אוטיסט שנולד עם עצירות, והאם, בחודש השישי נכחה באזור של פיגוע, האם נבהלה והחלה לרוץ לחפש את בעלה, מספרת שזה נראה לה 10 שנים. אירוע זה סגר וניתק את הילד – Opשחרר אותו מהרבה דברים. לשאול ישירות: האם דאגת, נבהלת וכו. לא לסמוך שנקבל מידע זה באופן ישיר מהמטופל.

תחושת נטישה

בזמן ההריון – שאיננו קל. לרוב הבעלים קשה שהנשים שלהם מרגישות רע, ובזמן כזה הם כועסים. האשה מרגישה שהיא נטושה, ומה גם שבתקופה זו האישה מרגישה צורך גדול יתר בתשומת לב. לפעמים תחושת הנטישה הייתה על פני חודש- כשהבעל יצא למילואים.לפעמים איננו נוכח כל התקופה עקב עבודה. תחושת הנטישה היא imprintשנשארת לתמיד, וכאשר הילד יעבור נטישה – מצבו יתדרדר.
Mind forsaken feeling- beloved by his paraents, wife, friends: Aida, calc, camph, mag, …puls, monila. Vanil, thuj

אנשים שעברו משפחות נורמליות שבהן סיפוק הצרכים היה מושלם קשה להם להבין בעיות בהם השורש היו ביחסי האם- ילד.כאשר בהריון האשה רוצה שאמה תעזור לה והאם עסוקה מדי- זה משאיר כתם על ההרגשה של העובר על ההרגשה של "מהי אמא": תחושה שהאדם אותו אני צריך מפנה לי עורף (Choc)

Del-she is not loved by parents: Sach – כאשר הרגשת האם הוא שהיא איננה אהובה. הילד יצא לעת"קר היפר אקטיבי, עם בעיות קשב למידה וריכוז.ה

Mind- del. Unfit love to be: Germ-m: תחושה שאיננה מתאימה להיות אהובה, שאינני ראוי לאהבה. רמדי דומה ל Nat-m. (שאחת מבעיותיו ביצירת קשר- חשש מלהפגע- כי לא אוהבים כותי, למה? כי אימי לא אהבה אותי- כי כנראה אינני ראוי לאהבה).

כל אלו, כאשר הם יוצאים במקרה – הם חלק מסיפור הילד.

יש רובריקה: Orphans, aur, crot, lac-h, lach' mag-c. mag-m, puls. כאשר לאם יש תחושה של יתמות – באמת או כתחושה. זו רובריקה שתרמוז על רמדי אפשרית. אך יש לזכור שתמיד יש עוד רובריקות…

תחושת אי שייכות

DEL, ALONE BEEING, BELONG TO ANYONE, SHE DID not belong
כאן יש להוסיף את סיליקה – תחושה שהיא גוף זר למשפחתה.
" belong to her own family, she does not
להכניס בחיפוש את המילים love, motherוכו ולראות אילו רובריקות.

דלוזיה שרוצחים אותו

יש הרבה רמדיס שעולות: כאשר המשפחה שוקלת ברצינות את האפשרות לעשות הפלה. היות וזה הולך להיעשות על ידי הקרובים אליו . למשל כאשר אומץ וכו: התחושה שהוא לא התאים, שרצו להרוג אותו- נשארת תמיד. Mind, del, murdered will be, murdered he.

חלק מהילדים מצליחים לעמעם את התחושה ש"אבי או אימי רצו להרוג אותי", וחלק מהילדים לא יצלחו, ואז ארוע באנלי כמו ילד שהרים עליו יד בגן- יעורר כעס או אלימות לא מוסברים: stram, kali br merc, hyos וכו. אם האם תספר: כבר היינו בבית חולים בתור לעשות הפלה ושכנעו אותנו לא לעשות הפלה … לקחת את הרובריקה הזו: הילד נולד עם התחושה שרוצים להרוג אותו קרוביו.
Fear of being murdered – ניתן לחבר רובריקה זו לשניה – כדי לא לפספס רמדי: Cimicשם – רמדי להפלה.

לא רוצים ילדים

Mind- aversion, children to get children to, interfere, feels – plat
" – as the world is so bad
אמא לא רצתה להביא אותי- כי העולם רע: platו גם Ign, nat-m

דחיה מהילד שלה

Mind aversion children to her own
הקאות מבטאות ברמה רעיונית – תחושה שההריון הוא גוף זר או לא רצוי והיא רוצה להקיא אותו. האשה בהריון והיא לא מקבלת אותו- האשה הקיאה עד סיכון ההריון ונזקקה לעירוי: הרבה רמדיס: Choc, sep ומעניין לראות את Kali-Iואת Raph שקשורה לילדים וסקס.

אדישות כלפי הילדים

גם זו רובריקה חשובה: לא שמתי לב לזה שאני בהריון, עשיתי הכול:
Mind indifference children, – toward mother –

Phos נסגר עקב עודף הרגישות – אחרי שנפגע הרבה – בשונה מSepשאדיש מלכתחילה- הרבה פעימים כי הוא עצמו חווה אדישות הורית. Lycזורק את ילדיו- כי כך חווה…

בשורות קשות בהריון

Mind Ailment from bad news
לפעמים הבשורה על ההריון היוותה גורם מזעזע ומבהיל, אך כל בשורה אחרת.

מהלך הלידה

גם האירועים שמתרחשים בלידה יכולים להשפיע על כל החיים. השאלה של : איך הייתה הלידה היא שאלת הכרח. איץ התחילה הלידה, איך נמשכה וכו. כך העולם מכיר לראשונה את הלידה:

– לידה ספונטנית או לידת חרום: ברגע האחרון הצלו אותי: רמדיס מסולניים יהיו שם, כמו גם Acon. רמדיס של חרום.
– רגילה או עם זרוז: האם הילד יהיה עקשן או ותרן.
– תרופות במהלך הלידה: קשה לדעת מה זה עושה. רוב הנשים יולדות עם אפידורל, חלקן עם פיטוצין.הכניסה לעולם מטושטש עם תרופות או ערני… אשה בלידה טבעית תצא שמחה וערנית (בד"כ), אשה שקבלה תרופות תצא המומהוזה ישפיע על הילד.
– מצוקה עוברית: חלק מהלידות מתחילות בגלל מצוקה עוברית: למשל כשהתינוק לא קיבל מספיק חמצן – ואז נותנים זרוז או עושים קיסרי…
– המצב הנפשי של האם בזמן הלידה חשוב מאוד: למשל מקרה של ילד שהיה זקוק ל-Puls – ובלידה אימו שגם בלידה הקודמת אביו לא היה איתו בגלל מילואים וגם בלידה זו היה במילואים: היא שכבה בחדר לידה ובכתה כל הזמן: הרגשתי לבד וחשבתי איפה הוא. רגש זהיצר את השורש של Puls.כשיודעים זאת אפשר להסביר להורים לשמור על הילד מפני ארועי פרידה.
– מצב האם אחר הלידה, סיבוכים אחרי הלידה, מחלות, אשפוז האם וכו

 

רובריקות

פחד מלידה – , Fear labor during, Fear labor of approaching
Gels נמצא שם כי הוא מרגיש חלש, ויאבד שליטה, לכן הפחד מהלידה.
Kali-c- הרבה בעיות אחרי הלידה – זו רמדי עם הרבה דריכות וחשש ממה ששיקרה, וזה בשלוב היותם נוקשים – כאשר הלידה היא מצב חזק של שינוי- מביא את הרמדי לחלות: Kaliאיננו גמיש מספיק…

מיד אחרי הלידה

לשים לב לא לקבל הפטיסיטס בי, ויטמין K – רק באמפולות, לברר האם הילד היה באינקובטור, צהבת הילוד – וההפרדה מהאם. ללברר איך הייתה ההנקה. איך היה הקשר עם האם מיד אחרי הלידה.

לברר לגבי היניקה

– האם ינק: אם לא ינק – מדוע: האם הוא נשך אותה והיא הפסיקה, האם

– התפתחות גופנית וניורולוגית, משקל, גובה, ראייה, שמיעה

– לברר: תאבון, הרגלי יציאה, הזעה, פעילות : פעיל או שקט, הרגלי שינה: אסור לפספס שאלות אלו.

בעיות וארועים שיש לברר בשנה ראשונה

– איך הייתה הצהבת

– איך הייתה השינה בשנה הראשונה

– איך הייתה ההנקה

– פריחת חיתולים

– הפרעות ביציאות- שלשול או עצירות

– גאזים או קוליק

– בקיעת שיניים

– איך הילד הגיב כשהאם יצאה לעבודה

– המעבר לאוכל מוצק

– מעבר למיטת נוער

– התחלת משפחתון

– מפגש עם המטפלת

כל אלו ארועים שחשוב לברר אותם אחד אחד בראיון עם ההורים לילד הקטן.

מילות מפתח לחיפוש ברפרטורי

Baby, child, featus, infant, newborn, boy, girl, stilborm
כל אלו מילים שסביר שתופענה באחת הרובריקות שנצטרך

לסיכום – כאשר רואים ילד שגודל בהתאם לעקרונות ההומאופתיים- ללא תרופות ומתוך בריאות – רואים שיש אפשרות אחרת לגדל ילדים בריאים

כתיבת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment