נוכחים: כשבעים חברות וחברים באגודה

א. דיווח הועדות:

[דר' מיכל יקיר] אחת הסיבות העיקריות לקיומנו היא להיות גוף העומד מול הרשויות.

חוק מקצועות הבריאות יצא לדרך, והוא דורש השכלה אקדמית לקבלת תעודה במקצועות הכלולים בו. זהו דבר מאוד בעייתי. החוק לא כולל את ההומאופתיה, אבל יכול להיווצר מצב, שגם אנחנו ניכלל במודל דומה בעתיד. צריכים להיות ערניים כל הזמן לנושא זה

הלשכה למקצועות בריאות משלימים (ארגון הגג) נמצאת בבעיה קשה: מחפשים יו"ר חדש. התפקיד קשה ודורש אדם מתאים – אם מישהו מכיר אדם כזה נא להפנות אותו עלינו.

דרוש גם גיוס כספים ללשכה, אחרת לא תוכל להתקיים. צריך שכל אחד מאיתנו יעשה את הצעד וירשם לפנקס המטפלים ובכך יתמוך בארגון. זה הקיום של כולנו.

[עודד מגן] צריך לחבר את הרישום לפנקס עם הרישום לאגודה, להוסיף את הסכום הנדרש ולעשות את זה אוטומטית. מדוע מטפל צריך להרשם לשני גופים?

[דר' מיכל יקיר] הרעיון נבדק ואצלנו זה אולי אפשרי אבל באגודות אחרות הדבר הרבה יותר מורכב ומהלך כזה בלתי אפשרי עבורם.

בנושא אחר, אני עורכת את הביטאון וזקוקה נואשות למאמרים ולמקרים. עשו את המאמץ ושלחו מקרה או מאמר במייל, כולל פגישות המשך. חשוב לחלוק את הידע שלכם עם שאר המטפלים באגודה.

[מושה שאול] הביטאון באמת מצוין ושווה!

[ויויאן נוב] יש בעיה בצד ההסברתי של נושא ההסדרה והפנקס. אם אנשים היו מבינים את החשיבות היו נרשמים. השאלה איך מעבירים את תחושת הדחיפות והנחיצות?

[רחל שבי] דיווח על פעילות במעורבותה –

שבוע המודעות, אפריל 2008 – 10 פרסומים בתקשורת המודפסת, אזכורים בפורומים הרלוונטיים באינטרנט, ראיון רדיופוני ב"עושים צהריים", ראיון טלויזיוני עצמאי בתיאום עם צוות ההיגוי, 18 הרצאות קהילתיות ברחבי הארץ וכנס מרכזי בביה"ח איכילוב.

עלותו של שבוע המודעות עומדת על כ72% מהתקציב שאישר הועד לפעילות יח"צ ב-2008, וכמעט כולו הופנה לתשלום שכה"ט של צוות יחה"צ.

צוות ההיגוי של שבוע המודעות – שכלל גם את רותי בארלי ומשה שמאי – פעל בהתנדבות.

בשאר הסכום, נכון לדיווח למליאה, לא נעשה כל שימוש, כך שלמעשה את 2009 נפתח ביתרה בסעיף זה.

 

מסקנות בעקבות שבוע המודעות:

קשה לחשב ולכמת את "הרווחים" מפעילות כזו, מפני שמדובר בחשיפה ומודעות שנבנות בהדרגה. הפרסומים והכתבות בכתבי העת נשארים בחדרי ההמתנה של רופאי השיניים גם אחרי אפריל..

חשוב לזכור שהגענו לפריים טיים במדיה, זהו הישג משמעותי.

ההומאופתיה מאוזכרת כתחום טיפולי לגיטימי שמעניק מענה ופתרונות.

הצעות:

לפרוס את הפעילות לאורך כל השנה, כך שיהיה טפטוף מתמיד של ידיעות ואייטמים במדיה.

להקים גוף שיגיב בזמן אמת לפרסומים שליליים בתקשורת.

 

ועדת חינוך – יחד עם גיא טידור שפרש לאחרונה. פעלנו לקבוע קריטריונים מובנים לניהול הסטאז', שהוא אחד התנאים ההכרחיים לקבלה לאגודה.

מפת ההוראה בארץ השתנתה לאחרונה, וכיום ישנן יותר מסגרות לימודים קטנות.

ועדת חינוך יצרה מעמד הקרוי "מסלול לימודים בתהליך הכרה". כנהוג, תוכנית מקבלת הכרה של האגודה רק בסיום המחזור הראשון של בוגרים, אם עמדה בכל התנאים שהציבה האגודה.

עם זאת, כיום ישנה אפשרות שמסלול שנמצא בבקרת האגודה במהלך שנות קיומו הראשונות יזכה למעמד של "תהליך הכרה". אנו רואים בכך צעד המלמד על החשיבות שמקנים הסטודנטים הפוטנציאליים לגושפנקא/תו התקן מצד האגודה, כלומר זהו ביטוי לכוחה והשפעתה.

 

עקב בעיות שהתעוררו בשטח, נערכו שינויים סמנטיים במסמכים שונים, וההכרה של האגודה היא במסלול הלימודים (קרי התכנית והצוות) – ולא בשם בית הספר, כלומר המוסד בו נלמדת התוכנית.

בנוסף, ועדת החינוך פועלת במשותף עם ועדת הקבלה, כך שתלמידים המסיימים מסלול לימודים מוכר אכן ייכנסו לאגודה בפרק זמן סביר, ולא 'ילכו לאיבוד' בשנים הראשונות לעבודתם.

אתר האגודה – מלבד העדכונים השוטפים, שילבנו בחודשים האחרונים תפריט בשפות נוספות. היום ניתן לקרוא חומר אודות ההומאופתיה גם באנגלית, צרפתית, רוסית וערבית. בכל קטע מופיעים גם שמות של חברי אגודה הדוברים שפות אלה, ומי שדובר/ת שפות אלה אך טרם מסר/ה את פרטיו/ה, נא לפנות אל רחל שבי דרך האתר.

כרטיסי חבר והטבות לחברים – לאחרונה הוצאנו כרטיסי חבר וכל מי שישלם דמי חבר לשנת 2009 יקבל כרטיס כזה המקנה הטבות במספר בתי עסק. בכוונתנו להרחיב פעילות זו ולקבל שיתוף פעולה עם גורמים אחרים.

[דר' יהודית פלינט] ועדת חינוך

חברים בועדה גם תומר הראל, ודליה איתני עוזרת לפי הצורך. היעד שלנו לשנת 2008 היה להגדיל את מספר החברים באופן משמעותי – ואכן נרשמו עד עכשיו 40 חברים חדשים (מחיאות כפיים). המטרה היא להגדיל את שורותינו וגם להגדיל את הנציגות שלנו מול גורמים ממשלתיים. פתחנו חלון הזדמנויות להומאופתים צעירים שזה עתה סיימו את לימודיהם בשיתוף עם ועדת חינוך, כדי לעזור להם להכנס בצורה מהירה וחלקה לאגודה ובכך גם למעגל העבודה. הכוונה גם לא "לאבד" אותם בשנים הראשונות.

[תומר הראל] ועדת חינוך

אחת המטרות שלנו היא להרחיב ולפתוח את השערים – מבלי לוותר על הסטנדרטים שהצבנו. למרות זאת ישנם עשרות הומאופתים שלמדו בצורה מסודרת ועובדים כהומאופתים ואינם עדיין באגודה.

זה מאמץ גדול ונשאף לצרף עוד 60 חברים בשנת 2009. הפעילות של האגודה והיציבות שלה תלויה בזה.

אנו מבקשים מכל אחד מכם לעזור ולעודד הומאופתים שאתם מכירים להרשם.

באתר באינטרנט קיים כל המידע וכל תהליך הקבלה לכל מקרה ומקרה. התהליכים מובנים וברורים. הקפדנו לתת ערך אמיתי גם למסלולי לימוד לא שגרתיים ולאפשר לאנשים הבאים מרקעים שונים למצוא את מקומם עמנו.

לבסוף רוצה לומר תודה מקרב לב לאירית וישליצקי שהובילה את הועדה משך 8 שנים! תודה מכולנו!

אני מברך על ההיענות הגדולה של אנשים לקחת חלק ולפעול באגודה. יש הרבה דברים שאפשר לעשות גם ע"י אנשים שאינם חברים בועד. אני תומך גדול בהקמת ועדת ביקורת שתמנה 3 אנשים ותדאג לבקר באופן שוטף את פעילות הועד ותדרבן את הועד לפעולה.

 

[רחל שרייבר] – סמינרים.

היו מספר סמינרים טובים מאוד השנה ועל כך דיווחנו באופן שוטף.

בשנה הקרובה מתוכננים סמינרים איכותיים ומעניינים כולל ביקור של חברי הECCH בישראל בחודש מאי.

הסמינר הקרוב ב10-11 בינואר 2009 יועבר ע"י הומיאופת הודי על נושא טיפול במחלות עור – מומלץ בחום!

[ינאי לב-אור]

בשנה האחרונה היו שינויים נרחבים במערך האגודה. משרד חדש ועבודה עם מזכירה חדשה, מחשוב המידע, הכנת תוכנית עבודה שנתית ופרסום סיכומי הישיבות של הועד הם רק חלק מהשינויים שהביאו אותנו למקום יותר מקצועי ואפשרות לתת שירות טוב יותר, הן לחברנו והן לציבור הרחב.

הסדרה:

תחילת השנה התאפיינה בסערה בת שלושה מוקדים (אקדמיזציה, ועדת זיידס וחוק מקצועות הבריאות). סערה זו שככה במידה רבה אך עדיין ישנן התרחשויות מתחת לפני השטח שצריך להיות ערניים לגביהן.

המל"ג הקימה ועדה נוספת לבחינה עקרונית של נושא התואר ברפואה משלימה ומסקנותיה צפויות בחודשים הקרובים.

[דר' מיכל יקיר] אנו מנסים ליצור קשר עם המל"ג אך עד כה ללא הצלחנו. נשמח להצעות והנחיות.

[דר' רינה מרקוביץ] דר' פינטוב ואני פנינו לאגודה והצענו עזרה בנושא אך לא נענינו. הצעתנו עדיין פתוחה.

[אליה און] ועדת זיידס הקפיאה את פעילותה כי לא קבלה את מבוקשה, מודל אקדמי להסדרת התחום. אנשים שאינם מבינים בתחום כביכול מייצגים אותנו שם וזה מצב בעייתי מאוד.

[ינאי לב-אור] חוק מקצועות הבריאות עבר, אך בשלב זה אינו כולל מקצועות הקשורים ברפואה משלימה כלל. החוק בנוי על מודל של תואר אקדמי כדרישה לתעודת מטפל מוכר (בפיזיותרפיה ובקלינאות תקשורת לדוגמא). הצלחנו דרך ארגון הגג להיות מעורבים בדיונים על החוק ואף לשנות סעיף אחד חשוב – סעיף "יחוד הפעולות" אשר עשוי להשפיע עלינו בעתיד. החוק ממשיך להתקדם ויש כוונה להכניס עוד מקצועות למודל זה, בינתיים לא מודבר על רפואה משלימה.

[דר' מיכל יקיר] מתכוונת ליזום הצעת חוק פרטית דרך ארגון הגג שתתייחס לייחוד של הומאופתים וייתן לנו בסיס חוקי לעבוד. דרוש לנו עו"ד מקצועי ותמיכה רחבה כדי להתקדם במהלך זה.

[ינאי לב-אור] חשוב שכל אחד מחברי האגודה יגלה מעורבות ויביא מקסימום את מספר החברים באגודה. כוחנו נובע מהיכולת שלנו לייצג את התחום באופן אמין ולכן זה קריטי שמרבית המטפלים יהיו חברים רשומים.

בנוסף אנו זקוקים לאנשים המסוגלים לסייע באמצעות קשרים אישיים ולעזור לקדם נושאים אלה עכשיו, לא לחכות שהמצב יהיה אקוטי!

מצבה הכלכלי של האגודה:

ב2008 מצבנו טוב בסה"כ למרות השינויים מרחקיי הלכת שעשינו והגדלת ההוצאות (מזכירה בתשלום והשכרת משרד).

ההכנסות גדלו הודות לחברים חדשים ולפרסומים בתשלום באתר.

עובדים על קבלת מעמד של פטור ממס לצורכי תרומות.

בקרוב נוכל לקבל תשלומים בכרטיס אשראי.

תשלום דמי החבר יעברו שינוי מבחינת נהלי התשלום ויהיו יותר מסודרים ותקיפים.

אנא הקפידו לשלם בזמן את דמי החבר!

 

מנהלה:

ביצענו שינוי במורשי החתימה והם היום כוללים את ינאי לב-אור, מיכל יקיר, גיא טידור.

 

עלינו לשנות באופן רשמי את שם האגודה ל"אגודה ישראלית להומאופתיה קלאסית" ברשם העמותות עדיין קיים השם הישן.

 

לפי המלצת הבנק ולאחר התייעצות מקצועית, הוחלט להשקיע חלק מכספי האגודה בתוכנית מק"מ. ללא סיכון ובאחוזי ריבית קצת יותר גבוהים ממה שמקבלים היום.

 

המועצה האירופאית להומאופתיה קלאסית (ECCH)

ינאי ממלא תפקיד רשמי בריכוז ועדת החינוך במועצה. בחודש מאי הבא מתוכננת פגישת המועצה בישראל. נקווה לנצל את ההזדמנות לפגישות עם ועדת זיידס ולהתקדם בנושא ההסדרה, לייצר הדים בתקשורת ועוד.

 

[דר' מיכל יקיר] רצוי גם לקדם את נושא המחקר שהמועצה מעורבת בו.

[ינאי לב-אור] באפריל 2009 מתוכנן כנס גדול בנושא חינוך הומאופתי בהשתתפות אנשי חינוך מכל העולם. הכנס ייערך בבלגיה ומטרתו לעדכן את מסמך "הנחיות לחינוך הומאופתי" של הECCH.

 

מבט לעתיד:

לגדול מספרית ורוחנית בקהילה – זאת המטרה העיקרית שלנו.

להעלות את המודעות בציבור לגבי יכולתה של ההומאופתיה לרפא ולהביא מזור לאנשים חולים.

קשיי הפרנסה של מטפלים מתחילים זאת נקודה בוערת.

יש לבסס את מעמדנו כמטפלים לגיטימיים מבחינה פוליטית.

 

רוצה להודות גם לגיא טידור על הפעילות הרבה ותרומתו לאגודה משך השנים. גם שלומי זילברמן תרם ותורם רבות לאגודה בניהול האתר ובמבצעים רבים שלוקח על עצמו ומבצע על הצד הטוב ביותר. תודה רבה מכולנו!

 

 

ב. דיון פתוח:

[פנינה לואיס] צריך לתת את הדעת לאקדמיזציה של המקצוע. לחשוב על הדורות הבאים.

[גולן] תלמיד שנה ב' בבי"ס בתהליך הכרה של האגודה. בא מאקדמיה. יש בה משהו מאוד קר שלא נותן דגשים אישיים. ללא אקדמיה יותר מפרה ומקדם.

[עירית פרידמן] הכי חשוב יהיה לנו מטופלים. שבציבור יבינו כמה אפשר לעזור להם.

[דני רון] שמחה ואושר זה דבר מאוד חשוב והאגודה צריכה לארגן יותר מסיבות ופעילויות חברתיות. טיולים וכד'.

[עודד מגן] מטופלים ופרנסה זה הכי חשוב. כל תינוק שנולד מבוטח אוטומטית דרך הממסד. אבל אנחנו לא בפוליסה. אם היה זכאי ל2-3 טיפולים "בסל" זאת מהפכה אמיתית. אלו שמצליחים להתפרנס הם השורדים. למצוא דרכים עם הממסד ועם אקדמיזציה שיכניסו אותנו לקונצנזוס.

[רחל שבי] ערכנו בירורים עם חברת ביטוח שרצתה להציע שירות הומאופתי למבוטחיה, אבל לא הגענו להצעה ממשית. מחד, יש לשקול שטיפול הומאופתי קלאסי יהיה נגיש לאוכלוסיות רחבות יותר, ותהיה יותר פרנסה להומאופתים. מאידך, הסכומים המשולמים למטפלים בדרך זו הם נמוכים, וגוררים ירידה דרסטית ברף התשלומים. האגודה אינה רוצה להכתיב רף כזה לחבריה, מפני שצעד כזה יכול להשפיע על מה שמתבצע בשוק הפרטי. לכן, עליו להתקבל, אם בכלל, בהחלטה של המליאה.

[רבקה קליין דה-חראף] בהולנד כמעט כל המטופלים מקבלים החזרים מטיפולים הומאופתים דרך חברות הביטוח שלהם. צריך ליצור יותר קשר עם מטופלים. גם בארץ לחלק מהמטופלים יש החזרים אבל חלקם לא משמעותית.

[ינאי לב-אור] היה נסיון להתחיל ארגון מטופלים, אך לא הצליח. זה נושא מאוד חשוב שעובד יפה באירופה וצריך לקדם אותו בשלבים עד שיהיה אירגון עצמאי. כל מי שמכיר מטופל שיכל ורוצה לקחת על עצמו/ה תיק כזה מוזמן להפנות לאגודה.

[תומר הראל] צריך להיזהר ממצב שבו מבטחים ומקדמים הומאופתים אבל במחירים מאוד נמוכים שיפגעו במקצוע.

יש לבדוק אם נצליח לחדור לקופות החולים ולחבר בינם לחברי האגודה.

[דר' רינה מרקוביץ] פתרון לבעיה יכל להיות שקופות החולים יממנו חלק קבוע לטיפול, והמטפל יקבע מחיר כאשר המטופל משלים את הסכום ההפרש.

[מיכל יקיר] ניסינו וזה לא הצליח כי הם לא מוכנים… אם נפרסם חברה מסוימת שמהם אפשר לקבל החזרים (משמעותיים)

[יוסי שמיר] נושא מאוד כאוב, לאחרונה יש פחות תלמידים בבתי הספר ונראה שהעסק נחלש. האגודה יכולה ליצור מודעות בציבור דרך העיתונות. אפילו נושאים 'שערורייתיים' אבל שיגיעו למדיה.

[יהודית פלינט] מנסים בכל דרך אפשרית להיכנס לעיתונות למרות שיש אנטגוניזם. אנשים מצפים לתשובה בשם של תרופה, למשל בפורום של האגודה וזה אולי חלק מההסבר. אין לנו 'טיפים' לתת לעיתונות.

[כרמל קרתי] יש לנו הרבה נשים צעירות עם ילדים וצריך לחשוב על בייביסיטר למשפחות צעירות!

 

ג. דו"ח שנתי של רוה"ח של האגודה

מר שאול ציפריס, רואה החשבון של האגודה מסר דו"ח על הפעילות הכספית של האגודה בשנת 2007.

הדוחות נבדקו ע"י ועדת ביקורת ונמצאו תקינים.

פעילות האגודה ממשיכה להיות יציבה ותקינה ועומדת בכל הדרישות מבחינת רשויות המס.

מצב ההכנסות וההוצאות מאוזנים.

 

<הפסקת צהרים>

חברים רבים הכינו והביאו מאכלים ומטעמים מעשי ידיהם, שתרמו לחגיגת צהרים נפלאה!

ד. רשימת תוצאות הבחירות לועד

הצביעו 105 חברי אגודה (חלקם באמצעות יפוי כוח שמסרו מראש לחברים נוספים)

 

1. תומר הראל 82

2. רחל שבי 80

3. מיכל יקיר 75

4. מלכי רוזן 64
5. רחל שרייבר-זך 53

6. יונתן קדם 53

7. יהודית פלינט 50

8. יוגב גלאם 47

9. מירב כהן-נחמיה 45

10. טלי לוי 37

11. שלומי זילברמן 35

12. תמרה חלמיש 30

13. שחף חיימוביץ 27

 

נאמרו דברי ברכה לחברי הועד החדש ודברי תודה לכל מי שלקח חלק בתהליך על הנכונות לפעול ולתרום לעשייה.

 

בהצלחה לכולנו!

כתיבת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment