במסגרת הדיון הובעו מגוון דעות, ביניהן:
1. אקדמיזציה של המקצוע היא הזדמנות לגדילה והתפתחות.
2. ישנו חשש כי משרד הבריאות ישתמש בהכרה אקדמית ככלי להסדרה של המקצוע בעתיד.
3. האם נכון לכרוך את הסדרת ההומאופתיה עם הכפפתה לאקדמיה?
4. האם נכון שתואר אקדמי יהווה תנאי לרשיון עבודה בישראל?
5. העובדה שמקצוע ההומאופתיה מועמד להסדרה היא מחמאה לאגודה.
בתום דיון סוער, נערכה הצבעה שתוצאתה הכריעה בעד תמיכה בעמדתו של ארגון הגג למקצועות הרפואה המשלימה. עמדת ארגון הגג בעניין זה גורסת, כי יש לחתור לחקיקה אשר תאפשר לעמותות המקצועיות לבצע רגולציה פנימית, כתנאי לעיסוק בתחומים שונים של רפואה משלימה (כלומר, הקמה של מועצת הסמכה ארצית).
במשך החודשיים האחרונים ישנה פעילות נמרצת ודיונים סוערים בעניינים הללו באמצעים אלקטרוניים ופרונטליים. מתקיימות פגישות בפורומים שונים כדי ללבן את הסוגיות השונות שעולות, וישנה תוכנית להקמת צוות חשיבה מיוחד, אשר יביא המלצות לדרכי פעולה בנושא. רוב הפעולות נעשות בין הנוגעים בדבר ולא מול עיני הציבור.
למרות מורכבות העניין, ברצוני להעלות בפניכם מספר התחייבויות בשלב זה:
1. האגודה מתחייבת לפעול לשימור זכויות כל חברותיה וחבריה להמשיך לעסוק בהומאופתיה ללא יוצא מן הכלל.
2. האגודה מתנגדת לחקיקה שתאפשר עיסוק להומאופתים בעלי תואר אקדמי בלבד, כפי שהיא מתנגדת להותיר את לימוד ההומאופתיה לבת"ס אקדמיים בלבד.
3. האגודה, באמצעות ועדת החינוך, שואפת לקשר דינמי ומעורבות פעילה בכל בתי הספר המלמדים הומאופתיה. אנו מקווים לשיתוף פעולה מלא עם כל מוסד לימודים, המכשיר הומאופתים ברמה נאותה ומעודדים את הצטרפות הבוגרים אל שורותינו.
אנו מברכים על השיח הציבורי שהתעורר, ונמשיך לקדם את נושא ההסדרה, תוך בחינה של התנאים המשתנים. אין ספק שיש בפנינו אתגר גדול ואני מאמין שנוכל לעמוד בו בהצלחה ולצאת מחוזקים. דווקא בימים אלו חשוב שנהיה מגובשים ומאוחדים סביב האהבה המשותפת לכולנו – ההומאופתיה.
פגישות ופעולות הועד הכללי והועדות הפועלות במסגרתו הן שקופות לחלוטין. אני מזמין כל מי שרוצה להביע דעה, להעלות הצעה, לבקר בישיבות הועד או לתרום בעשייה כלשהי ליצור קשר בהקדם עם חברות וחברי הועד.
בברכת חג אורים שמח,
ינאי לב-אור
יו"ר האגודה הישראלית להומאופתיה הקלאסית