כדי להבטיח ולשמור על רמה מקצועית גבוהה, הציבה האגודה בפני בתיה"ס להומאופתיה, המבקשים לזכות את בוגריהם בהכרת האגודה, דרישות ותנאים מחמירים של השכלה והכשרה מקצועית. דרישות אלה מתבססות על ההנחיות שהתפרסמו על ידי ה- ECCH, המועצה האירופאית להומאופתיה קלאסית, במסמך הקרוי: "ECCH GUIDELINES FOR HOMEOPATHIC EDUCATION".

*בית ספר להומאופתיה, המעוניין לקבל הכרה יפנה לאגודה לקבלת הנחיות "לבית ספר מוכר" בעברית.

הדרישות מבית ספר מוכר כוללות תכנית לימודים ארבע שנתית ובה קורסים ללימוד העקרונות והפילוסופיה של התפיסה ההומאופתית, תורת ההכנות ההומאופתיות ומתודולוגיה של הפרקטיקה ההומאופתית. שלושת תחומים אלה מהווים יחדיו נדבכים המשולבים במסלול ההכשרה בצורה הדרגתית. השנה הרביעית מוקדשת ברובה להתנסות מעשית (סטאז') בהדרכת הומאופת/ית מנוסה, אם כי חשיפה לעבודה הקלינית מומלצת לאורך כל שנות הלימוד.

תכנים נוספים במסלול ההכשרה כוללים ידע בתחום הרפואה המערבית (אנטומיה, פיזיולוגיה, פתולוגיה, פרמקולוגיה) תזונה, מודעות עצמית, פסיכולוגיה, יחסי מטפל-מטופל ועוד.

ברוב בתי הספר לומדים יומיים עד יומיים וחצי בשבוע – נפח זה כולל את לימודי ההומאופתיה, הכשרה קלינית, לימודי הרפואה המערבית וקורסים נוספים.

בנוסף, קיימות דרישות ביחס לרמת הידע והניסיון של צוות המורים ומנהל/ת מגמת או בית הספר להומאופתיה, שבין השאר נדרשים כמובן, לעמוד באופן מתמשך בתכנית שאושרה. על כל שינוי מהותי, נדרשים בתי הספר לדווח לאגודה.

כיום פועלים בארץ ארבעה בתי ספר מקצועיים המוכרים ע"י האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית – "המכון הישראלי להומאופתיה קלאסית" בהנהלת שמואל שלו,  "בית ספר מסלול ודרך" בהנהלת שלומי זילברמן, המסלול ללימודי הומאופתיה בהנהלת ד"ר חיים רוזנטל ו'ויטאל' בראשות ד"ר רינה מרקוביץ' ותומר הראל

לקבלת מידע מורחב יש לפנות ישירות לבית הספר.

מצ"ב לינק לסרטון "ללמוד הומאופתיה" שהפיקה האגודה, בו תוכלו להתרשם מבתי הספר המוכרים שהוזכרו לעיל:   https://vimeo.com/75904763

(בסרטון נעדר "המכון הישראלי להומאופתיה קלאסית", אך כאמור, גם הוא הינו אחד מבתי הספר המוכרים ע"י האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית)

בכדי לבדוק אם המסגרת ראויה בכדי לאפשר לך לעבוד כהומאופת/ית בעתיד, יש לשים לב למספר קריטריונים:

האם יש מספיק שעות תיאורטיות בהן נלמדים עקרונות ההומאופתיה, האורגנון וכו'?

האם משולבים בסילבוס קורסים במקצועות נוספים נוסף על ההומאופתיה? (כגון רפואה מערבית, מודעות עצמית ויחסי מטפל-מטופל, פסיכולוגיה וכו')

האם אתם מקבלים מספיק שעות פארא-קליניות? מה ההיקף ואופן ההכשרה הקלינית? (זאת בהנחה שאינכם בעלי רקע במקצועות רפואיים)

האם משך הלמודים ההומאופתיים שווה ערך ל3 שנות לימוד לכל הפחות? ארבע שנות לימוד לפחות, הן מה שנדרש.

האם ניתנת שנת התמחות בתום הלימודים? מערכת שאיננה עומדת בכך אינה מתאימה לדרישות! כדי להיות הומאופת/ית עליך לעבור תהליך הכשרה (סטאז') ארוך,

קורס קצר אינו מספיק בכדי לקבל כלים וידע מעשי ויעיל בריפוי.

* אם ברצונכם לוודא שבית ספר אחר, גם אם איננו מוכר, עומד בדרישות הלימודים של האגודה, ניתן לפנות אלינו טלפונית בימים ראשון – רביעי 9:00-14:00, בטל' 03-6094213

או במייל: [email protected]

בתי ספר לא-מוכרים

קיימות מסגרות לימוד פרטיות, בתי ספר שלא עברו עדיין תהליכי אישור/הכרה, וגם בהן ניתן ללמוד הומאופתיה.

אך בשונה מסטודנט אשר למד בבי"ס המוכר לאגודה, סטודנט אשר למד בבי"ס שאינו מוכר ומבקש להתקבל לשורות ההומאופתים החברים באגודה להומאופתיה, יידרש לעבור מבחן בהומאופתיה, מבחן ברפואה מערבית (או הצגת אישורים על לימוד קורס בהיקף הדרוש), וצפייה במהלך טיפול בקליניקה ע"י הומאופת בכיר.

בתי ספר בתהליכי הכרה

תוכנית בתהליך הכרה ע"י האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית פירושה, שהאגודה מנטרת את הרמה המקצועית של הלימודים, אך שאין הכרה רשמית ומלאה בתוכנית כעומדת בתנאי האגודה. הסיבה לכך היא שהתוכנית נדרשת להעמיד מחזור בוגרים אחד לפחות כהוכחה לאיכות ההוראה. סטטוס "מסלול בתהליך הכרה" פירושו שהמסלול נמצא בראשית דרכו, ושבמידה ויעמוד בתנאי האגודה גם עם סיום מחזור הלימודים הראשון ואילך – יזכה להיחשב "מסלול מוכר ע"י האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית".