כיצד מכינים רמדי?

את הרמדיס ההומאופתיות רוקחים בבית מרקחת המורשה לכך.

1. בשלב הראשון החומר נכתש ומתקבלת תמיסת אם (mother tincture). לאחר מכן מתחיל תהליך של דילול וניעור (פוטנטיזציה) על פי טכניקה וחוקים מוגדרים.
2. מוסיפים סנטימטר מעוקב של תמיסת אם ל 100 סמ"ק של תערובת של אלכוהול ומים ומנערים בחוזקה עשרה ניעורים (על פי הוראות מדויקות).
3. לוקחים טיפה אחת מין התערובת ומוהלים אותה ב- 100 טיפות אחרות של אלכוהול ומעט מים. חוזרים שוב על תהליך הניעור.
4. מנערים ומדללים את התמיסה באופן זה שוב ושוב עד להשגת הדילול הרצוי.

בדילול המוכן משתמשים כרמדי בצורת טיפות או כדורונים מתוקים למציצה על בסיס לקטוז.

העוצמה או החוזק של הרמדי ההומאופתית נקראים "פוטנץ" והם מבטאים את מספר הדילולים שעבר החומר: ככל שהחומר עבר יותר דילולים וניעורים, כך גדלה עוצמתו.

מכל זה ברור שפעילות הרמדי ההומאופתית איננו על בסיס כימי, משום שלאחר 12 דילולים כבר אין למעשה מולקולות של החומר, כך שהחומר פעיל מבחינה אנרגטית בלבד. לכן אין להכנות הומאופתיות תופעות לוואי.

 

כתיבת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment