צאו וחישבו- עד כמה עבודתכם יעילה יותר ובטוחה יותר כאשר אתם ישנים לילה שלם. תארו לכם את מצב הרוח שלכם והיכולת שלכם לתפקד כהורים נינוחים כאשר אתם ישנים לילה אחרי לילה… הורים רבים חסרי אונים למול שעות השינה הקצרות שמוקצות להם מדי לילה ע"י התינוק החמוד שישן בעריסתו. הנה סיפור של טיפול הומאופתי בילדה בת 7 חודשים שמאז לידתה "לא יודעת מה זה לישון לילה אחד רצוף…"

הגיעה אלי האם בלבד – היא חד הורית, גרושה וכורעת תחת נטל גידול שני ילדים ועבודה. לו יכלה לישון קצת היה הכל אחרת. בפגישה האם נינוחה, מניקה את הילדה בשלוה ובביטחון. הילדה מתוקה, חייכנית וסקרנית. זוחלת על הרצפה ואינה חוששת במקום החדש או לשבת על ברכי. האמא: "הילדה הזאת הופכת בלילה למשהוא אחר, היא לא מרוצה לרגע, מתעוררת סתם, מעירה אותי, יונקת קצת – ולא מתוך רעב – ונרדמת על מנת להתעורר שוב אחרי שעתיים…." ברור שמשהוא מציק לה ואני מנסה להבין מה זה.

ילד בריא שגדל יפה, אוכל טוב ומרגיש טוב צריך לפתח לאט לאט את מנגנון שנת הלילה שלו. זהו מנגנון טבעי בגופינו שמוכתב ע"י הורמונים הנוצרים לקראת החשיכה.

ילדה נינוחה ושבעה כמו זו שהגיעה אלי לקליניקה אמורה להירדם למשך 5-6 שעות בלילה, לפחות. לאחר ברור מצבה הפיזי של הילדה והתפתחותה, שאלתי על ההריון והלידה. אלו היו תקינים והלידה עצמה היתה נפלאה ומהירה. אלא שכאן עלו במקביל נסיבות הלידה וההריון. הסתבר שנולדה לתוך מציאות משפחתית של משבר וכשהיתה בת 3 ח' הוריה נפרדו סופית והאב יצא מהבית. כמובן שכל תהליך ההריון שהיה קל ותקין הושפע ממתחים זוגיים.

התינוק הנמצא ברחם אימו קולט את מצבה של האם ונולד עם התחושה הזאת. בהמשך הוא "יונק" עם החלב את האינפורמציה על החיים. לא פלא אם כך שבלילה כשהעולם חשוך ומפחיד מתעוררת הילדה בתחושה של כאב ואולי גם אבדן. ביום הכל נראה בסדר: האכל מגיע בזמן ועימו החום האימהי והאהבה. הלילה הוא זה שמביא עמו את הפחדים החבויים.

 

השיחה היתה ארוכה ולא דנו בה עוד על הילדה אלא בניסיון להבין את התהליך שעברה האם, את הרגשות שאותן חוותה במהלך הפרידה ולפניה כמו גם את מצבה הפיזי של האם. תמיד ההבנה ההומאופתית "מחפשת" את הרגשות העמוקים ביותר ואת ביטויים כסימפטומים בגוף.

את הרמדי ההומאופתית קיבלו האם והילדה בוזמנית.

למחרת היום בו נטלה הילדה את הרמדי התקשרה אלי האם ובהתרגשות תארה את הבקר, כאשר היא יצאה לעבודה והילדה עוד ישנה. הילדה התעוררה פעם אחת בלילה ופעם אחת לפנות בוקר והמשיכה לישון בשלוה לאחר היניקה……האם ישנה לילה שלם גם היא – לראשונה מאז הלידה. בעבודה חייכה כל היום וכשחזרה היתה מלאת אנרגיה. איכות השינה המשופרת נמשכה זמן רב. כשהיתה נסיגה, חזרנו ונתנו לילדה עוד מנה של אותה הרמדי – אשר העבירה לה "אינפורמציה" של התגברות על פרידה ו"הזכירה" לגוף החיים שלה איך להתמודד עם הלילה בלא לפחד.

למרות הכתוב במאמר- "הומאופתיה זה לא קסם":

http://www.5-elements.co.il/ShowDoc_Section_Baby5.asp?SectionID=26&DocID=1502

 

יש מקרים בהם הטיפול נראה כמו קסם והמקרה הזה הוא אחד מהם. יש בו כדי להוכיח את יכולת הפעולה העמוקה של השיטה ההומאופתית. יכולת לרפא פצעים בנפש של תינוק שנוצרו עוד טרם צאתו לעולם. כמוה, ילדים שקבלו מעט תרופות ובאים לטיפול לפני שהמחלה מתקדמת יוכלו לזכות ולהנות משיפור כה מהיר.

 

אני מזמינה אתכם הקוראים-לשאול ולהתייעץ ואם יש נושא שמענין אתכם אשמח לדון בו מכיוון הומאופתי.

 

עירית פרידמן RCHom

0523915183

[email protected]

 

כתיבת תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment