הריון ולידה

כאן תוכלי למצוא מידע לגבי טיפולים הומאופתים שקשורים להריון ולידה. המידע שמוצג כאן הינו חלקי מאוד.

למידע נוסף אנו מזמינים אותך ליצור קשר עם אחד מההומאופתים באזור מגוריך, מתוך רשימת ההומאופתים המוכרים על ידי האגודה.

למציאת הומאופת\ית לחצי כאן

טיפול הומאופתי תומך ומשקם לאחר ניתוח קיסרי

לטיפול הומאופתי תומך ומשקם לאחר ניתוח קיסרי יש יתרונות ברורים: החלמה מהירה , שיכוך הכאב עד להתפוגגות, חיזוק רגשי, חיזוק החיוניות. 

 הלידה מלווה בדרך כלל בשמחה ואושר גדולים, אבל אחר כך היולדת נשארת להתמודד עם כאבים, חתכים ותפרים, דימומים. מותשת מהלידה ומהטיפול בתינוק/ת החדש/ה, מתמודדת עם אתגרים בהנקה, מחסור הולך ומחמיר בשעות שינה, שינויים במבנה הגוף ועוד.

לעיתים מתלווים לכאבים גם רגשות מבלבלים: עצב, כעס ותסכול על לידה שלא התנהלה כמתוכנן, על תחושת הלבד בלי בן הזוג שחוזר לעבודה בתוך ימים ספורים לאחר הלידה, על חוסר השוויון בנטל.

תהליך ההסתגלות להורות הוא קשה ותובעני, ומצריך שינויים מהירים בהתנהלות ובהרגלים היומיומיים.

הנה דוגמה איך  הטיפול ההומאופתי יכול להפוך את התהליך לקל יותר, ואפילו נעים ומעצים:

א'  שחצי שנה קודם לכן עברה ניתוח חירום קיסרי, לא מתוכנן, בהפתעה פנתה לטיפול.

ההחלמה הייתה קשה וארוכה והחתך עדיין דוקר, מציק וכואב.

לאחר הקיסרי, הייתה דלקת תוך בטנית שעיכבה את ההחלמה, והייתה סיוט עבור המטופלת.

א' מתארת: "הייתי ממש נכה, להתרומם, או לשכב – לא יכולתי, זה הקרין לי למפשעה. היה לי קשיון מעל התפר, כמו אבן. הרופאים הבינו שיש דלקת ונתנו לי אנטיביוטיקה פעמיים, למשך כמעט חודש שלם".

לאחר האנטיביוטיקה היא הרגישה יותר טוב, אך המצב הפך לסטטי, החתך נשאר נפוח, אדום, כואב, דוקר, מגרד ומציק. בצד אחד שלו לא הייתה לה תחושה ומעל הצד השני היה נפוח וקשה. היה לה קשה במיוחד בזמן מאמץ גופני.

בנוסף היא הייתה צריכה לתת שתן בין פעמיים לשלוש בשעה.

מבחינה רגשית היא נעשתה כעוסה ונסערת. כל דבר קטן עורר אצלה תגובה קיצונית, בלי יכולת לשלוט בזה. אח"כ לא הבינה למה היא מגיבה ככה, הייתה מתחרטת ומתנצלת.

היא קיבלה טיפול הומאופתי שהתאים למצבה הפיזי, הנפשי והרגשי גם יחד. טיפול שבעקבותיו דיווחה שהכאב כמעט ואיננו, שהנימול פחות מציק, ושהיא מצליחה לשלוט בתגובות שלה ולהגיב מתוך מחשבה וכוונה.

בהמשך היא סיפרה שנשאר רק זיכרון עמום של כאב וגם הוא הלך והתפוגג עם הזמן.

גם התכיפות במתן השתן חזרה להיות בתדירות נורמאלית.

עכשיו כשהיא לא צריכה להתעסק עם החתך, היא יכולה להתפנות לעצמה, שהיא מרגישה חזקה, חיונית וההערכה העצמית שלה גדלה.

 

למציאת הומאופת/ית קלאסי/ת באזור מגוריך לחצי כאן.

כיצד להקל על תקופת ההריון

"היריון זה לא מחלה"- יחד עם זאת, כאשר הגוף מתקשה לקבל את השינויים ומתפתחות תופעות מכבידות כמו בחילות, טחורים, צרבות, בצקות, שינויים במצב הרוח, אי נוחות פיזית בכולן ניתן לטפל ולהקל

במהלך ההיריון עובר גוף האישה תהליכים ושינויים הגורמים לעיתים לתופעות מכבידות כמו בחילות, טחורים, צרבות, בצקות, שינויים במצב הרוח, אי נוחות פיזית ועוד. חלק מן הסימפטומים הם טבעיים לחלוטין וקשורים בשינויים ההורמונאליים, בהתרחבות כלי הדם ונפחם, בהתרחבות האגן, בעלייה במשקל, בשינויים ביציבה- אך בכולם ניתן לטפל ולהקל.

תקופת ההיריון מתחלקת לשלשה שלישים כאשר כל שליש מתאפיין בתופעות נפשיות ופיזיות.
השליש הראשון מתאפיין בהצפת רגשות ובחרדות למיניהם, לצד עייפות, בחילות והקאות. הבחילות בתקופת ההיריון מתרחשות עקב השינויים ההורמונליים ומתחילות כבר בראשית ההיריון. הן מגיעות לשיא עוצמתן בשבועות 5 – 7 וממשיכות עד השבוע 14 – 16. אצל קרוב למחצית הנשים הן חולפות עד השבוע ה-16 להיריון וישנן נשים שאצלן הבחילות מלוות את ההיריון עד סופו.
תופעת הבחילות בהיריון שונה מאישה לאישה, משלב אחד בהיריון לאחר, וכמובן – מהיריון להיריון.
בשליש השני העייפות הגדולה לרוב חולפת, הבחילות נגמרות (לא אצל כולן, כאמור), אך בשלב זה יש נשים הסובלות מצרבות, התכווצויות בבטן ובשרירי הרגליים, ורידים בולטים ולחץ דם שמתחיל לטפס למעלה…
השליש השלישי  מאופיין בכאבי גב, ההתכווצויות מתחזקות, הצרבות מעיקות עוד יותר, שלא להזכיר את הטחורים ואת הלחץ על שלפוחית השתן. הרגליים עלולות להתנפח מבצקות וכובד הגוף מקשה על השינה.

מדוע חלק מהנשים סובלות ?
קשיים פיזיים– ההיריון דורש מן האישה ומגופה משאבים ואנרגיות רבים כדי לספק סביבת גדילה והתפתחות אופטימאליים לעובר.

קשיים רגשיים– עצם רעיון ההיריון מעלה הרבה פעמים נושאים ותחושות לגבי הזהות כאם, האחריות הגדולה של להיות אמא, עשויים להתעורר קונפליקטים בין הרצון לפתח קריירה ולהתקדם בחיים ובין הרצון להיות אימא, חשש מן העתיד לבוא מבחינה כלכלית, הקשר של האישה עם המשפחה, בן הזוג. מראה הגוף ההולך וגדל והסתגלות לגוף הנשי ההיריוני לא בא בקלות. כל אישה והתחושות האינדיבידואליות שלה, החששות שלה.

איך הטיפול ההומאופתי יכול לעזור?
בתקופת ההיריון נשים מקפידות להימנע מלקיחת תרופות מחשש לגרימת נזק לעובר.
הטיפול ההומאופתי מבוסס על הכנות טבעיות, ללא כימיקלים, המטיבות עם הגוף ועם העובר ומחזירות לגוף את האיזון הטבעי שלו.

בשנים האחרונות יותר ויותר נשים מגלות את יתרונותיו של הטיפול ההומאופתי בתקופת ההיריון. הטיפול הוא עדין, טבעי, ובטוח לשימוש האישה ההרה והעובר. דבר ההופך אותו להיות הטיפול האולטימטיבי והיעיל לנשים בהיריון. השימוש בהכנות ההומאופתיות מקל על הסימפטומים ונותן מענה לקשת רחבה של תופעות המתלוות לתקופת ההיריון.

יתרה מכך, טיפול הומאופתי בזמן ההיריון מיטיב את מצבה הגופני והנפשי של האם, יכול לתרום לבריאות העובר ולעודד, בהמשך, לידה קלה.

טיפול הומאופתי מותאם לכל אישה באופן אישי לפי סימפטומים מהם היא סובלת ולהיסטוריה הרפואית שלה. הטיפול מצריך הקשבה רבה מצד המטפל ובחינת ההיבטים הנפשיים והפיזיולוגיים גם יחד. בכדי שהגוף יחזור לאיזון יש לטפל במכלול, ולא רק בסימפטום.

תהליך האבחון ההומאופתי לאשה ההרה
אבחון הסימפטומים הפיזיים – במהלך האבחון ההומאופתי, ההומאופת הקלאסי מברר מהם הסימפטומים הפיזיים הייחודים שמהם סובלת האישה. למשל, נשים רבות סובלות מבחילות ומהקאות, אך חלקן מקיאות רק בבוקר, חלקן אחרי שתיית מים, לחלק דחייה מאוכל ולאחרות תאבון בלתי נשלט. צימאון או חוסר צימאון, האם יש הפרשות נרתיקיות, פטרת, עצירות קשה וכו'.
המאפיינים הרגשיים והמנטאליים– ההומאופת בודק עם האישה את היחס שלה להיריון, האם היה מתוכנן, רצוי, האם היה קושי להיכנס להיריון, איך הקשר עם בן הזוג, אם היא עלתה הרבה במשקל מעבר לרצוי- מה עומד מאחורי התופעה, האם ישנן תופעות של חרדה, בכי, היבהלות בקלות, דחייה מן הבעל, מחברת אנשים בכלל, חוסר שקט, האם יש בלבול, בעיות בזיכרון ועוד.
התאמת הרמדי (התרופה ההומאופתית, כפי שהיא נקראת בעגה המקצועית) – נעשית בהתאם למאפיינים הייחודים של האישה. ההכנה ההומאופתית מותאמת לאישה באופן אישי ואינדיבידואלי ומיועדת לטפל בכל הסימפטומים הפיזיים והרגשיים שהיא חווה. ההומאופת מלווה את התהליך בפגישות חודשיות ובמענה טלפוני בעת הצורך. המטופלת מתבקשת ליצור קשר בכל שאלה, התייעצות או כל דבר אחר שמתעורר במהלך הטיפול.
טיפול במחלות אקוטיות בזמן ההיריון– לעיתים יופיעו מחלות כמו דלקת שקדים וגרון, שפעת, ברונכיט וכד' – גם כאן יש להומאופתיה מענה. בד"כ ההכנה ההומאופתית שהותאמה לאישה אישית בתקופת הריונה-תעזור גם למחלות אלה, ולפעמים יהיה צורך במתן הכנה הומאופתית אחרת. הטיפול ההומאופתי יכול למנוע נטילת אנטיביוטיקה, ותרופות שאסורות ומסוכנות בזמן ההיריון.
סיוע ללידה– טיפול הומאופתי בהריון מסייע לאישה להגיע ללידה במצב רגשי ופיזי מאוזן, ומעלה את הסיכויים ללדת בלידה טבעית – להסדיר ולייעל את הצירים, לקדם את הפתיחה וירידת הראש לתעלת הלידה ולתרום רבות ללידה קלה וקצרה יותר.

הטיפול ההומאופתי מותאם לאשה ההרה אישית ולכן הדוגמאות שמובאות להלן, להכנות הומאופתיות שמתאימות למצבים שונים הן להמחשה בלבד. אין לראות בהן המלצה טיפולית כלשהי:
ספיה –לבחילות בוקר

קוקולוס – לטיפול בבחילות מתמשכות

וורטרום – להקאות חריפות

איריס ורסיקולור מתאימה לצרבות  המלוות בתחושת גירוי ובעירה בקיבה

קליום קרבוניקום  – לבצקות  בקרסוליים ובכפות הרגליים

בקפרום מטליקום או במגנזיה פוספוריקום – להתכווצויות שירים המופיעות בפתאומיות בעיקר בלילה

הדוגמאות שלעיל, הן כאמור,  סכמטיות וכלליות לצורך ההמחשה. הן אינן באות להחליף ייעוץ עם הומאופת/ית קלאסית. חבר/ת האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית.

הטיפול ההומאופתי ניתן אך ורק על ידי הומאופת קלאסי, המיומן בהתאמת הרמדי למאפייני האישה ההרה ולצרכיה.

 

למציאת הומאופת/ית באזור מגוריך לחצי כאן.

טיפול הומאופתי בדלקות שד בזמן הנקה

דלקת בשד רווחת בעיקר אצל נשים מניקות אך לא רק אצלן, ויכולה להופיע דווקא בזמן גמילה. הטיפול האנטיביוטי הרווח, אשר ניתן במקרים אלו, פוגע לרוב באיכות ההנקה, עלול להחליש את המערכת החיסונית של האם ואף לגרום לפטרת הנרתיק. טיפול הומאופתי בעזרת רמדי מתאימה, אשר נבחרת בקפידה ומותאמת באופן אישי, ניתן פעמים רבות להימנע מטיפול אנטיביוטי.

לקריאת המאמר המלא, לחצו – טיפול הומאופתי בדלקות שד בזמן הנקה