הומאופתיה הינה שיטת טיפול עמוקה, המתייחסת לאדם כמכלול. על כן היא יעילה ביותר, ובאופן מוכח, ומוכרת כשיטת הטיפול המובילה בעולם אחרי הרפואה המערבית – במצבים כרוניים מתמשכים, במצבים חריפים (אקוטיים) ובעזרה ראשונה יעילה ובטוחה, והן במקרי טראומה.
מצבים חריפים מוגדרים ככאלה שאם לא נגיב אליהם באופן מיידי – הם צפויים להחמיר בתוך זמן קצר. מדובר, לדוגמא, במחלות חום הנגרמות מדלקות ויראליות וחיידקים, בגרון או באוזניים המחייבות מתן עזרה ראשונה. גם מקרים כגון שברים, נקעים, חבלות יבשות, חתכים, כוויות, עקיצות, הרעלת מזון והתייבשות – משתייכים לקטגוריה זאת.
ניתן להיעזר בהומיאופתיה, כאמור, ביעילות רבה גם במצבי טראומה נפשית, כמו במקרים שבהם האדם חווה שוק גדול עקב תקיפה או אובדן, מוות פתאומי שארע בסביבתו, פחד גדול, חרדה, צער עמוק וכיו"ב.
עקרונות הטיפול ההומאופתי – שלפיהם התרופה ההומאופתית (רמדי) מותאמת באופן אישי לכל אדם ובכל מקרה – נשמרים גם במצבים חריפים ובמצבי טראומה. ההומאופת.ית המטפל.ת מפעילים שיקול דעת בבחירת הרמדי, חוזקה ותדירות לקיחתה בהתאם לנתוני המקרה, בהם מובא בחשבון מצבו הנפשי והגופני של המטופל. יש לציין כי כיוון שהמצבים היותר חריפים וסוערים מתפתחים במהירות יחסית – גם זמן התגובה והריפוי יתרחשו במהירות יחסית בהשוואה לטיפול במצבים כרוניים.
עוד ראוי להדגיש בהקשר זה, כי הכנה הומאופתית אשר תינתן בסמוך לאירוע שחולל את הבעיה – תזרז את מהלך ההחלמה, וכדאי שתינתן עוד בדרך לקבלת טיפול רפואי קונבנציונלי.
טיפול הומאופתי במצבים של פחד, חרדה וטראומה
מחקר שנערך ובוצע ע"י ההומאופתית מרים חפר RCHom בנושא טיפול הומאופתי בנפגעי טראומה ופוסט טראומה, מעלה שקיימים מספר צמחים בשימוש הומאופתי נפוץ למצבים האלו, בין אם מדובר באזרחים החווים פחד וחרדה רק מתוך שמיעה על דבר שהתרחש, אזרחים שנחשפו בצורה ישירה יותר לאירוע טראומתי, או חיילים שחווים הלם קרב.
למאמר המלא, לחצו – פחד משתק – צמחים בשימוש הומאופתי במצבים של פחד, חרדה וטראומה
מוזמנים גם לקרוא את המאמר על טיפול הומאופתי במצבי חירום
להיות בריאים בחורף - שפעת
הומאופתיה – הפתרון הטבעי למחלות החורף ולחיזוק מערכת החיסון
שפעת היא מחלה ויראלית המאפיינת בעיקר את עונת החורף.
ההדבקה היא טיפתית, כלומר ע"י רוק, שיעול, התעטשות או ע"י מגע עקיף, מגע בחפץ עליו נמצא הווירוס וכניסתו לגוף דרך מערכת הנשימה.
המחלה שכיחה יותר בחורף, כיוון שבחורף אנו נמצאים בחדרים סגורים ופחות מאווררים כאשר יחד עם תנאי מזג האוויר הנוחים לקיום הווירוס, והיחלשות מערכת החיסון בשל טמפרטורה חיצונית נמוכה, אנו מועדים יותר להידבק בשפעת.
הידעת?
- בשמש וירוס השפעת מאבד מיכולת הפעילות שלו.
- גם חומרי חיטוי כמו סבון, מחלישים את הווירוס וגורמים לו לאבד מיכולתו להשפיע.
הומאופתיה-טיפול מותאם אישית
שפעת, כמו כל מחלה אחרת, היא מחלה "אישית" ואצל כל אדם מתפתחים תסמינים אחרים. הסובלים העיקריים הם בעלי מערכת חיסונית חלשה, אשר נוטים להידבק במחלות בקלות, מתקשים להתגבר על המחלה בכוחות עצמם ומחלתם מתארכת או מסתבכת בעקבות זאת.
ניתן כמובן, לבחור בתכשירי מדף הומאופתיים, אבל רצוי ומומלץ לפנות להומאופת קלאסי, שיתאים את ההכנה (הרמדי) למטופל. בחירת הרמדי נעשית לאחר תשאול מקיף של המטופל, לפי תמונת הסימפטומים והמאפיינים הייחודיים שלו.
בכוחו של הטיפול ההומאופתי לסייע לגוף להתמודד עם המחלה ולקצר באופן משמעותי את משך זמן ההחלמה.
הטיפול ההומאופתי בטוח ויעיל, ללא כימיקלים וללא תופעות לוואי.
חיזוק מערכת החיסון
אנו נחשפים לווירוסים ולמעוררי מחלות שונים כל הזמן. אבל אין זה בהכרח אומר שנהיה חולים. ההדבקות ומשך המחלה תלויים בכוח המערכת החיסונית שלנו. אם מערכת החיסון היא חזקה, הגוף יטפל בווירוס במהירות ויסלק אותו מגופנו מבלי שנרגיש בתסמיניו.
הומאופתיה מחזקת את מערכת החיסון ובכך מסייעת למניעת מחלות.
להלן דוגמאות להכנות הומאופתיות המתאימות למצבי שפעת שונים:
Gelsemium – רמדי זו יכולה לסייע במקרים בהם השפעת מתפתחת לאט, התסמינים המאפיינים הם חום, כאבי גוף, כאבי שרירים, חולשה, צמרמורות, תחושת כבדות, תשישות, ישנוניות.
Belladona – רמדי זו תעזור במצבים בהם השפעת מתפתחת מהר, באופן פתאומי ואינטנסיבי, החום גבוה, הגוף חם וקצוות הגפיים קרות.
קיימות הכנות הומאופתיות נוספות לטיפול במצבי שפעת.
לקבלת טיפול הומאופתי מדוייק למצב, מומלץ לפנות להומאופת קלאסי.
למציאת הומאופת קלאסי באזורך לחץ כאן
שלשולי קיץ - התמודדות יעילה יותר באמצעות הומאופתיה
דווקא בקיץ הילדים חולים?
על התמודדות יעילה יותר בשלשולי קיץ באמצעות טיפול הומאופתי
דווקא בקיץ, כשאתם יכולים לנשום כי "החורף עבר" ואיתו מחלות החורף, יש עליה בתחלואה במיוחד אצל ילדים בגיל הרך. את תחלואי הקיץ אפשר לחלק לכאלה הנובעים מפגעי הקיץ ישירות ולתחלואי קיץ הנובעים מחשיפה למדגרת מחלות: הבריכה והשהייה בחללים ממוזגים.
תחלואת קיץ הנובעת מהבילוי המועדף בקיץ הבריכה. תחלואה נגיפית של הקאות ושלשולים; דלקות אוזניים של האוזן החיצונית, ודלקות עיניים- בכולן הבריכה היא חשוד מרכזי בהדבקה. מחלות שלשוליות זאת צרה צרורה נפוצה ביותר ומדבקת ביותר, למרות שבבריכות המפוקחות, יש כלור שמוריד את רמת הווירוסים והחיידקים. מספיק שייכנס ילד משלשל לתוך המים כדי לצור הדבקה.
תסמינים
השלשולים עלולים להיות מלווים בהקאות, שיעול, נזלת ופריחה. שלשול לכשעצמו אינו מסוכן. הסכנה המוחשית היא התייבשות, שינוי במאזן המלחים בגוף, כניסה למצב של הלם ואובדן הכרה – סכנה שמוגברת אצל ילדים קטנים בגלל אובדן מהיר של נפח הנוזלים ביחס למשקל הגוף.
הטיפול הקונבנציונלי נע בין שתייה מרובה, לנוזלים בעירוי, לבין תרופות עוצרות עוויתות.
איך מונעים הדבקות?
מוותרים על רחצה בבריכה אם הילד לא בריא לגמרי ובוודאי כאשר הילד משלשל, או עם דלקת עיניים. (אם יש רגישות באוזניים מומלץ לשחות עם אטמי סיליקון.)
- מתקלחים לפני הכניסה לבריכה וגם אחריה.
- מסבירים לילדים לא לבלוע את מי הבריכה.
- מקפידים על שטיפת ידיים אחרי כל ביקור בשירותים וגם אחרי החלפת חיתול.
איך עוזרים לילד שכבר חולה?
הטיפול ההומאופתי מותאם לפי אופן ההתמודדות של הילד עם המחלה.
אם הילד משלשל אבל סך הכל הוא חיוני, מתקשר, מצב רוח יחסית בסדר, יתכן שטיפול בילד לפי ההמלצות הבאות יספיקו כד לאושש אותו ולתמוך בו בזמן שהגוף שלו נלחם במחלה:
- שתייה מרובה– גם אם הילד לא צמא: שתיה חמה או קרה לפי העדפת הילד. עדיף שתיה לא ממותקת, שתיה שיש בה מלחים כגון נוזל ממרק ירקות, נוזל ממרק עוף- רצוי שיהיה מתובל במלח, אפשר גם כמון וכורכום, "מרק" אורז- מבשלים אורז לבן עם כמות כפולה של מים מומלחים, כאשר האורז רך מסננים את המים. את המים שותים!
- הימנעות מסוכרים מורכבים– סוכר פירות, חלב ומוצריו ומזונות עמילניים.
- דיאטה "עוצרת": בננה, אורז לבן, תפוח עץ קלוף ומגורד, לחם או פיתה קלויים, בייגלה. אבל אם הילד לא מעוניין באוכל- לא מכריחים.
כאשר המצב מורכב: ילד שמשלשל 5 או יותר פעמים ב -12 שעות, או ילד שבנוסף לשלשול המטריד ישנם ביטויים נוספים למחלה כגון: שלשול רירי, חולשה, מצב רוח ירוד, חום, סירוב לשתות, הקאות, או אם מדובר בתינוק מתחת לגיל שנה – לפנות לעזרה בהקדם.
הכנה הומאופתית מותאמת אישית
להכנות ההומאופתיות, שמותאמות לפי הביטוי האישי של הילד, כח מדהים לאושש ולהעלות את הילד על מסלול מהיר להחלמה, ממש תוך דקות ספורות ועד שעות בודדות.
כיצד מותאמת רמדי לילד המשלשל?
בתשאול ההומאופתי ההומאופת/ית י/תשאל מה הם מאפייני הצואה עצמה? כגון: הצבע, הריח, האם מיימי, רירי, משחתי, דמי, אחיד, גושי, יש שליטה או לא, יש דחף או לא.
האם יש תופעות מתלוות לשלשול ומה המאפיינים שלהם? כגון: גזים, כאבי בטן, חולשה, חום, פריחה, התכווציות בגפיים שינויים בצבע הפנים או הגוף.
מה מקל ומה מחמיר את מצב הילד? כגון: לשכב על הבטן, להחזיק את היד של אמא, לצאת לטיול בעגלה.
מה מצב רוחו של הילד? האם הוא חרד, תלותי, מתבכיין, כועס, לא רוצה שיהיו בקרבתו ועוד אפשרויות נוספות.
ההכנה הספציפית שתותאם למצב הספציפי של הילד תעזור לו להחלים במהירות, וללא סבל.
מגוון גדול של הכנות הומאופתיות עשויות להיות רלבנטיות. כאן נביא 3 דוגמאות, על קצה המזלג:
אלואה (Aloe)
צואה נוזלית עם הרבה גזים ו"שפריצים", הרבה רעשים בבטן לפני יציאה, שלשול ללא שליטה, בריחת צואה כשיש גזים, המצב מוחמר כאשר הילד עומד ושכיבה על הבטן מקלה על הכאב. הצואה עצמה שלשולית, רירית עם גושים כמו ג'ל.
ארסניקום (Arsenicum)
שלשול שורף, עלולים להיות כמו סימני כוויה מהצואה, תשישות, חרדתיות, חוסר מנוחה, למצב יכולים להתלוות בחילות והקאות. לילד קר מאוד והוא אף עלול להיות קר למגע אף על פי שיש לו חום. הצואה יכולה להיות כמו מי אורז, שלשול דליל ודמי.
פוספורוס (Phosphorus)
שלשול דמי, מיימי עם גושי ריר לבנים. היציאה עצמה ללא כאבים אבל הילד מותש. הוא מרגיש הקלה לאחר שינה, כששותה או אוכל מזון קר (רוצה קרח, גלידה). חברותי, עשוי להיות במצב רוח טוב על אף חולשה גדולה.
קיימות אפשרויות רבות מאוד של הכנות הומאופתיות שעשויות להיות יעילות במצבים שונים של שלשולי קיץ. אלה מאפשרות לילד התאוששות מהירה וקלה. 3 דוגמאות של רמדיס הן טיפה מתוך מאות (!) אפשרויות. אין להשתמש במידע זה לטיפול. מומלץ להתייעץ עם הומאופת שייקח בחשבון את כל פרטי המצב ויתאים לילד רמדי שתהיה טובה ויעילה בעבורו.
למציאת הומאופת באזור מגורך ללחוץ כאן