טיפול טבעי לתמיכה בהתמודדות עם אובדן ואבל

מאת אופירה בלאו, הומאופתית קלאסית RcHom.

שכול או אובדן של אדם קרוב ואהוב מביא לצער עמוק, ויוצר בנו חלל שקשה למלא. ישנם מצבים בהם אנו מוצפים בעצב וגעגועים עזים או מרגישים אשמה טורדנית שיכולנו לעשות יותר או אולי אחרת. לפעמים עולות תהיות לגבי תכלית החיים, ומתעוררות חרדות קיומיות, היכולות לשבש את התפקוד היומיומי. בהדרגה ועם הזמן שעובר, החיים ימלאו אותנו שוב, ונמשיך להיזכר ולחשוב על האהוב לפרקי זמן קצרים יותר. כל אדם עובר התמודדות עם אובדן בדרכו ובקצב שלו עד לקבלה והשלמה עם המציאות שהיקר לו איננו עוד.

 

לעיתים קורה שתהליך האבל אינו פוסק ותחושת האובדן נשארת חזקה. כאשר אין לנו מקורות תמיכה ותעצומות נפש לעבור את התקופה הזו ולהתחזק ממנה, אנו עלולים להתקשות בהתמודדות עם האובדן. אנחנו עשויים לחוות עצב גדול, בכי, בדידות, דיכאון וקושי להתאושש ולחזור למעגל החיים בכוחות עצמנו. ייתכנו תחושות פיזיות כמו מועקה בחזה, קושי לנשום, כאבי בטן, חוסר תיאבון, קשיי שינה או כאבים וחולי באזורים שונים. כאב הלב והחלל שנוצר בחיינו נמשכים וכוחות הריפוי שאיתם נולדנו נחלשים.


הכאב הוא קריאה של הגוף, המביע קושי ומצוקה, ומבקש מאיתנו לעצור, להקשיב לו ולהשיב את האיזון שהופר מבפנים. אפשר לעזור לחזק את כוחות הריפוי שלנו, להרגיע את הכאב ומצוקות הנפש ולחזור לבריאות באופן טבעי ומותאם לנו אישית.

איך מתמודדים עם אובדן ואבל

בעקבות האובדן מתרחשת תקופת משבר, המכילה בתוכה מרכיבים טראומטיים. קיימים הבדלים אינדיבידואליים בין דרכי ההתמודדות עם אובדן ואבל. ישנם אנשים המשתפים ומבטאים את אשר על ליבם, לעומת כאלה אשר הינם מופנים וסגורים יותר. אנשים רגישים מאד עשויים להרגיש מוצפים ברגשות, לחוות דכאון ועצב עמוק, ולהתקשות להתמודד עם האבל בכוחות עצמם. ישנם הזקוקים לזמן רב יחסית בכדי לעבור את שלבי האבל ולהגיע למקום של הפנמה וקבלה. לחילופין, יש אנשים אשר חוזרים מהר לשגרת יומם לעיתים תוך הדחקה של רגשותיהם, שאינם מקבלים ביטוי. 

בהתמודדות מיטיבה אנו מקבלים את חסרונו של האדם שנפטר ואת המציאות של חיינו, שהשתנתה ללא היכר. תקופה זו מאפשרת לנו הזדמנות לצמיחה ושינוי, עיבוד, הסתגלות למצב החדש וניסיון לחזור לתפקודי החיים ממקום של חוזק וחיוניות.

שלבי התמודדות עם אובדן ואבל

התמודדות עם אבל הינה תהליך אישי וייחודי, אשר מורכב משלבים. הכחשה היא תחושה שיש עוד תקווה שהאדם שאבד ישוב אלינו. יכולה להיות נטייה לאידיאליזציה של האדם שהיה או החיים לצידו. קושי לראות כיצד חיינו יכולים להמשיך בלעדיו ואכן נצליח להתגבר על חסרונו. הכחשה מסייעת להתמודד עם ההלם ומגוון הרגשות הקשים בעקבות האובדן.

כעס יכול להיות מופנה כלפי האדם שעזב אותנו או כלפי עצמנו על חוסר היכולת להצילו. לעיתים הכעס מופנה פנימה והופך לרגשות אשם, על שלא עשינו מספיק כדי לעזור לו, או להפוך למחשבה טורדנית על כך שלא נאמרו דברים שהיו צריכים להיאמר. מיקוח ותחושת אשמה, כאילו הייתה דרך למנוע את אשר קרה.

 

לבסוף מגיעה השלמה וקבלה של המציאות ככזו שלא ניתן לשנות, ושחרור מושא הפרידה. חשוב להבחין בין קבלה לבין ייאוש וכניעה.


לעיתים אנו נתקעים באחד משלבי האבל, וחווים דיכאון היכול להתאפיין בעצב, בכי ומצב רוח ירוד. יכולה להיות תחושה עגומה שאין טעם לחיים. לרוב ישנה פסימיות ואמונה שהחיים לא יחזרו למסלולם. רצון להשתבלל ולהסתגר, להישאר במיטה או בבית. תחושה של חוסר הנאה, חשק ורצון לחזור למעגל החיים. לפעמים, גם לאחר שעבר זמן מאז התרחש האובדן, אנו עשויים לחוות כאב אשר צף ועולה בעקבות חשיפה לטריגרים המזכירים לנו את קיומו של יקירנו שאיננו עוד.


במקרים בהם האדם שוקע באבל מתמשך ואין בו את הכוחות להתמודדות עם האובדן, מערכת החיסון שלו יכולה להיחלש ולייצר חולי של הגוף והנפש. ככל שיפנה מוקדם ככל האפשר לקבלת עזרה וטיפול, תהיה בו מסוגלות להחלים, להתחזק ולצמוח מהמשבר ולחזור במהרה למעגל החיים.

טיפול קונבנציונלי לתמיכה בהתמודדות עם אובדן ואבל

הטיפול הקונבנציונלי מורכב לרוב מפסיכותרפיה ונטילת תרופות נוגדות דיכאון. בפגישות שבועיות, האדם הסובל מציף את רגשותיו, כאביו וזכרונותיו ומנתח את מערכת היחסים שהייתה לו עם האדם היקר שאיבד. עיסוק ממושך ותכוף במוות וברגשות שעולים בעקבותיו עלול להביא להצפה משמעותית והאירוע נותר תקוע במערכת. התרופות האנטי דיכאוניות פועלות על מוליכים עצביים במוח, הן מאפשרות דיכוי ומיסוך של כאב האובדן, אך לא ריפוי מהשורש. תרופות אלו כרוכות בסיכון לסבול מתופעות לוואי, חשש להתמכרות וקושי להפסיק את נטילתן. הטיפול התרופתי אינו נוגע בסיבה העמוקה אשר גרמה לכאב ולקושי, ואינו עוזר להתמודד ולעבור את שלבי האבל באופן טבעי ומיטיב.

התמודדות עם אובדן ואבל​ בעזרת טיפול הומאופתי

הומאופתיה קלאסית הינה רפואה הוליסטית, הרואה את האדם כשלם, ומציעה טיפול טבעי התומך בהתמודדות עם אובדן ואבל. היא מטפלת בכל הגוף והנפש, ולא רק בחולי ממנו האדם סובל. ההשפעה המיטיבה של רמדי הומאופתית מתרחשת כשהיא מדויקת ומותאמת למכלול הסימפטומים הפיזיים והרגשיים. ההכנה ההומאופתית (רמדי) מעודדת את כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף, מזרזת תהליך התאוששות והחלמה, מאפשרת תנועה ויציאה מתקיעות לעבר התמודדות בריאה עם אובדן.

אפשר להכין את הרמדי כמעט מכל חומר בטבע, צמחים, מינרלים ומעולם החי. היא בטוחה לשימוש וללא תופעות לוואי, וניתן להשתמש בה מינקות ועד שיבה טובה.

בפגישה הראשונה של טיפול הומאופתי נערך תשאול מקיף אשר נוגע בתלונה העיקרית ממנה סובל המטופל ומה מייחד אותו. נלקחים בחשבון מאפייני האבל, החוויה הפנימית ותלונות נוספות – פיזיות, נפשיות או מנטאליות. כמו כן,  נערך בירור לגבי הטריגר. האם למשל הקושי בהתמודדות עם האובדן הוא בעקבות שוק, רגשות אשמה או חוסר יכולת להיות נוכח בזמן הפטירה ולהיפרד.

הטיפול יכול להינתן בפאזה האקוטית של האבל, במצב בו האדם חווה שוק, הלם בעקבות אובדן פתאומי, וגם במצב כרוני של דכדוך או דיכאון מתמשך על כל תסמיניו. טיפול הומאופתי מותאם באופן אישי מטפל במצבי משבר, אבל ואובדן מהשורש, מהמקום בו הכל התחיל. הוא מחזק את כוחות הריפוי הפנימיים, מאפשר הקלה והטבה בכאב הנפשי, מקצר משמעותית את מהלך האבל ועוזר לגוף ולנפש לחזור לתפקוד מלא במעגל החיים ולבריאות שלמה.

מקרה לדוגמא:

מטופלת בת 51, עדינה ורגישה, ביקשה להקדים את מועד פגישת המעקב שלנו ושיתפה: "מאז שהיא איננה, קשה לי לשאת את הכאב שמציף כל כך. זו היתה הפתעה גדולה, הרגשות מאד מעורבים. בשוק הראשוני בכיתי וצעקתי – היא הלכה לישון ולא קמה. היו לה עוד שנים לחיות ולראות את הנכדים. אחי חווה את זה יותר קשה ממני, היה להם קשר מאד עמוק".
"בכיתי בהתחלה ואחר כך כמעט ולא ירדו לי דמעות. היא הייתה אמא עבורו ורק לי לא. אני לא יודעת על מה בכיתי, האם על אמא שהלכה או על זה שלא היתה לי אמא. פתאום הבנתי שהקשר עם אמא שלי היה קשר חזק ונשמתי. כשהיתה לא הסתדרנו אחת עם השנייה, ויש המון רגשות אשמה. למה לא חיבקתי, נישקתי, למה לא נתתי לה את ההרגשה שהיתה רצויה. היתה מביאה דברים וזה לא היה מוערך מספיק. אני מקווה שהרגישה את כל מה שעשיתי בשבילה. לאחרונה אני מרגישה מוצפת, יש מחשבות טורדניות והדמעות לא מפסיקות לזלוג".
"ביום הלוויה חזרה הבעיה עם השתן, היה יום מטלטל. בקושי שתיתי, והייתי בשירותים. לאורך כל השבוע יש לי שיעול טורדני עם קצת כאב בחזה וחרחור מהבוקר. אני יודעת שאני בידיים טובות, ואת יכולה לעזור לי לעבור את ההתמודדות עם האובדן של אמא ואת כל הרגשות שאני כבר לא מסוגלת להכיל".


בפגישה צפו ועלו נושאים לא פתורים מול האם וחוויות שעברה בילדותה, אשר השפיעו על תפיסת המציאות שלה בהווה. היא קיבלה רמדי הומאופתית המותאמת בדיוק עבורה, לחוויה הפנימית שלה ואופן ההתמודדות עם האבל, יחד עם התייחסות לסימפטומים הגופניים שהיא תיארה. הרמדי עזרה לה להשיב את האיזון והבריאות של הגוף והנפש, לווסת את ההצפה הרגשית, להשלים עם אובדן האם ולצמוח מהקושי לחיים חדשים ומספקים.

היכנסו עכשיו לאינדקס מטפלים הומאופתים מוסמכים של האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית.

שתף בפייסבוק
שתף בטוויטר
שתף בלינקדין

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

אטופיק דרמטיטיס - טיפול הומאופתי

אטופיק דרמטיטיס – טיפול הומאופתי

אטופיק דרמטיטיס המכונה גם אסטמה של העור או אקזמה (atopic dermatitis, eczema) הינה דלקת כרונית של העור הפוגעת בכ-10% מהתינוקות ובכ-4% מהמבוגרים. טיפול הומאופתי באטופיק דרמטיטיס מתאים למי שמחפש פתרון טבעי והוליסטי. הוא מסתכל על האדם כמכלול ולא רק על הסימפטומים, וכך מטפל בשורש הבעיה.

טיפול טבעי בלחץ נפשי

טיפול טבעי בלחץ נפשי

רבים מאתנו חווים תחושת מועקה, עומס ולחץ נפשי היכולים לגרום לפחדים, חרדות קיומיות, עצב, דיכאון ותחושת בדידות. כדי שנוכל למנוע את השלכותיו הפיזיות והרגשיות, עלינו לטפל בסיבה העמוקה שבעקבותיה הופיע באופן טבעי ומותאם לנו אישית.

טיפול טבעי בעצירות

טיפול טבעי בעצירות

עצירות (באנגלית: Constipation) הינה מצב רפואי מעיק בו לוקים כ-20% אנשים מכלל האוכלוסיה, כשאחוז הנשים הסובלות מהבעיה גדול מאחוז הגברים, והיא למעשה בעיה בסילוק הצואה מהגוף. במאמר זה נעסוק בגורמים לעצירות, סוגי עצירות וכן טיפול טבעי בעצירות לעומת הטיפול ברפואה הקונבנציונלית.