מאת איריס מרום, הומאופתית קלאסית RcHom.
מה ההבדל בין טחורים ופיסורה? ומה ההבדל בין טיפול טבעי בטחורים ובפיסורה ובין טיפול רפואי קונבנציונלי? כל זאת ועוד, במאמר שלפניכם.
טחורים הם כלי דם הנמצאים בפי הטבעת וברקטום התחתון ותפקידם לעזור לגוף בשליטה על היציאות. לעיתים, כשכלי דם אלה נמתחים, מתרחבים או צונחים הם גורמים לדלקות, נפיחויות של ורידים, דימומים או אפילו קרעים וכתוצאה מכך לסבל רב. הסימנים לטחורים הם דם באסלה אחרי יציאות, חוסר נוחות ונפיחות בפי הטבעת, דליפת צואה ועוד. ההערכה היא שכ-10% מהאנשים בעולם סובלים מטחורים כשהשכיחות עולה עם הגיל.
הסיבות לטחורים רבות ומגוונות-עצירות כרונית, הריון, לחץ דם גבוה בוריד הכבד, פעילות גופנית מאומצת, לחץ נפשי, בעיות בספיקת הלב, חוסר בפעילות גופנית, עודף משקל, תורשה וגיל מתקדם.
קיימים שני סוגי טחורים – פנימיים וחיצוניים – כשהחיצוניים כואבים יותר ומדממים פחות והפנימיים כואבים פחות ומדממים יותר.
הטחורים כשלעצמם אינם מסוכנים, אך יש לפנות לרופא כדי לשלול מחלות אחרות כמו סרטן המעי הגס.
במקרה וכבר יש טחורים מומלץ על תזונה המבוססת על ירקות ופירות טריים, דגנים, קטניות וכו', ועל שתייה מרובה של מים. רצוי גם שטיפה מרובה ביום של פי הטבעת, תחבושות קרות וכו'.
פיסורה לעומת זאת, היא סדק או קרע ברירית פי הטבעת. מצב הגורם לכאבים קשים שמלווים לעיתים גם בדימום מפי הטבעת בזמן היציאות.
כיוון שפיסורה וטחורים נוצרים בדרך כלל מאותן סיבות ונמצאים באותו אזור, יתכן מאוד שיהיו מטופלים שיסבלו משתי התופעות גם יחד.
טיפול טבעי בטחורים / פיסורה בהומאופתיה לעומת טיפול קונבנציונלי
לרפואה הקונבנציונלית יש משככי כאבים ומשחות מקומיות למיניהן ופתרון של ניתוח במקרים קשים. ברוב המקרים, הבעיה לא נפתרת לחלוטין והחולה יגיע שוב לטיפול רפואי ולעיתים אף לשולחן הניתוחים לניתוח נוסף.
הרפואה ההומאופתית לעומת זאת מציעה פתרון טבעי לטחורים ו/או פיסורי, ללא תופעות לוואי וללא ניתוחים פולשניים.
מעצם היותה רפואה הוליסטית, הרואה את האדם כמכלול ולא את הסימפטום עצמו, יאובחן החולה בצורה מקיפה, והתרופה ההומאופתית שתינתן לו תתאים לו אישית ולא תהיה תרופת מדף.
לדוגמא, נהג משאית שסובל מטחורים או פיסורה, לא יקבל בהכרח אותה רמדי שתקבל אישה בהריון עם אותה בעיה. כל אחד מהם יקבל רמדי שתותאם לו אישית בהתאם למבנה אישיותו, אורח חייו, טראומות, אם היו לו בעבר ועוד.
במסגרת טיפול הומאופתי בפגישה הראשונה של המטפל והמטופל ייערך תשאול מקיף שיאפשר להומאופת הבנה עמוקה של החולה כשבין הפרמטרים שייבחנו יהיה מצבו הרגשי, הגופני, אורח חייו תזונתו, אופיו, הרגליו ועוד.
תשאול זה יאפשר הבנה של מהות החולה והסיבה האמיתית לבעיית הטחורים/פיסורה שלו.
לאחר בחינה מדוקדקת של מצב החולה, יתאים המטפל רמדי (תרופה הומאופתית) המיוחדת לחולה עצמו. תרופה זו כאמור הינה טבעית, ללא כל כימיקלים למיניהם, אין לה תופעות לוואי וכל תפקידה הוא לעורר את כח החיים של הגוף ואת יכולות הריפוי הטבעיות שקיימת אצל כל אדם.
מיותר לציין שכשמטפל מגיע לתרופה הנכונה, משתפרות גם בעיות אחרות מהן סבל המטופל למרות שלא בגינן הגיע לטיפול.
יש לציין גם שניתן להשתמש ברמדי הזאת גם במקביל לתרופה הקונבנציונלית.
כיוון שטיפול הומאופתי הינו תהליך שיכול להימשך לעיתים לאורך מספר חודשים הוא מחייב פגישות נוספות כדי לבדוק את רמת השיפור והגעה לבריאות מלאה (לעיתים יש צורך בשינוי הרמדי או שינוי המינון שניתן לחולה).
מניסיון, אני יודעת בוודאות שברוב המקרים אדם מגיע לכדי מחלה עקב בעיה רגשית שלא טופלה בזמן, וגרמה לתופעות גופניות הדורשות התייחסות דחופה.
מקרים רבים שטיפלתי בהם נפתרו כשהגעתי יחד עם המטופל לשורש הבעיה הרגשית שגרמה לחולי הגופני והתאמתי רמדי בהתאם למצבו, שהביאו לריפויו המלא.